Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo - Pavia

Puglia - Sicilia

Toscana

Piemonte

SPANJE

Tierra Castilla

Rueda - Rioja

Toro

Catalunya - Utiel-Requena

Ribera del Duero

Castilla y Leon

OOSTENRIJK

Andau

HONGARIJE

Tokaj - Szekszard

ZUID-AFRIKA

Western Cape

Robertson Valley

Stellenbosch

ARGENTINIE

Mendoza

CHILI

Luis Felipe Edwards

Montes Premium Wines

CALIFORNIE

Livermore Valley

PORTUGAL

Porto

iconealsace

Alsace

De Elzasser wijnen worden hoofdzakelijk gemaakt van Duitse druivenrassen, die bovendien met name worden genoemd op het etiket. Dat zijn invloeden van het naburige Duitsland. Niettemin zijn de wijnen qua karakter zeer Frans: droog en alcoholrijk. Dat is geen toeval. Men maakt ze bewust in deze stijl omdat Fransen (dit in tegenstelling tot Duitsers) zelden wijn buiten de maaltijd om drinken. Ofschoon er ook enige wijnen worden gemaakt die heel geschikt zijn om als aperitief te drinken, kunnen veel Elzasser wijnen heel goed de maaltijd begeleiden. De Elzas kent drie appellations: Alsace, Alsace Grand Cru en Crémant d'Alsace.

De appellation 'Alsace Grand Cru' is voorbehouden aan wijnen afkomstig van bepaalde, betere en meer karakteristieke wijngaarden. Witte wijnen voeren in de Elzas de boventoon. Slechts een procent of drie is rood. Voor rode wijnen wordt het druivenras pinot noir gebruikt. De belangrijkste witte druivenrassen en tevens namen van de witte wijen zijn: Sylvaner, Pinot Blanc, Riesling, Gewürztraminer, Pinot gris (ook: Tokay Pinot Gris of Tokay d'Alsace genoemd), Pinot noir en Edelzwicker, dit is geen druivenras, maar de benaming van een mengwijn van verschillende druivenrassen.

Domaine Aimé Stentz & Fils - Wettolsheim

Het huis STENTZ werd gesticht in 1919 en was reeds vroeger gekend wegens de goede kwaliteit van zijn wijnen. De uitstekende ligging van de wijngaarden in en om Wettolsheim(nabij Colmar) is daar zeker niet vreemd aan. Dankzij zijn politiek van lage opbengst en een uiterst zorgvuldige vinificatie maakt Etienne Stentz vandaag echt wijnen op topniveau

Tokay
rieslinggrandcru
gewurztrvendtard
item3b1item4b2item4b1item4a1item3a