Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo - Pavia

Puglia - Sicilia

Toscana

Piemonte

SPANJE

Tierra Castilla

Rueda - Rioja

Toro

Catalunya - Utiel-Requena

Ribera del Duero

Castilla y Leon

OOSTENRIJK

Andau

HONGARIJE

Tokaj - Szekszard

ZUID-AFRIKA

Western Cape

Robertson Valley

Stellenbosch

ARGENTINIE

Mendoza

CHILI

Luis Felipe Edwards

Montes Premium Wines

CALIFORNIE

Livermore Valley

PORTUGAL

Porto

iconebordeaux

Bordeaux

Met zijn circa 100.000 hectare wijngaard is Bordeaux het op één na (La Mancha in Spanje) grootste kwaliteitswijngebied ter wereld. De streek, gelegen in Zuidwest-Frankrijk, produceert een grote verscheidenheid aan wijnsoorten van betrekkelijk eenvoudige tot topkwaliteit. De belangrijkste blauwe druivenrassen zijn cabernet-sauvignon, cabernet-franc, merlot en malbec. De belangrijkste witte: sauvignon-blanc, sémillon en muscadelle.

Bordeaux kent vele appellations, die respectievelijk kunnen worden getypeerd als 'algemene appellations', geldend voor de gehele streek (zoals Bordeaux en Bordeaux-Supérieur), 'districts-appellations' (zoals Médoc, Saint-Emilion', enzovoort) of 'gemeente-appellations' (zoals Pauillac).

Het wijngebied is onderverdeeld in een kleine vijftig districten met hun eigen kenmerken en eigen appellations.

Bordeaux Supérieur

Château Darzac MDC Deze granaatrode wijn heeft een krachtige neus van rood en zwart fruit en overtuigt in de mond door zijn elegante tannine en zijn soepele materie.

Darzacetiket

Graves

chatpontdebrion

Château Pont de Brion MDC Graves Rouge Diep en donker kleur dat een goed bewaarpotentieel aangeeft; in de mond is deze wijn lang en vol, ondersteund door mooie tannine en gekenmerkt door aroma's van zwart fruit en een gegrilde toets.

chatpontdebrionwit

Château Pont de Brion MDC Graves Blanc Deze wijn heeft een mooie, diep goudgele kleur en een bouquet met aroma's van honing, gekonfijt fruit, was en abrikoos; in de mond is hij vettig, krachtig en zeer harmonieus.

ForwardGraphite
item3b1item4b2item4b1item4a1item3a