Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo - Pavia

Puglia - Sicilia

Toscana

Piemonte

SPANJE

Tierra Castilla

Rueda - Rioja

Toro

Catalunya - Utiel-Requena

Ribera del Duero

Castilla y Leon

OOSTENRIJK

Andau

HONGARIJE

Tokaj - Szekszard

ZUID-AFRIKA

Western Cape

Robertson Valley

Stellenbosch

ARGENTINIE

Mendoza

CHILI

Luis Felipe Edwards

Montes Premium Wines

CALIFORNIE

Livermore Valley

PORTUGAL

Porto

Californië

Californië is voor wat betreft de wijnproductie de veruit belangrijkste staat van de Verenigde Staten. Het niveau van de wijnen varieert van eenvoudig tot zeer hoog. Men kent er een enorm assortiment druivenrassen. Cabernet-sauvignon, chardonnay en sauvignon blanc (aldaar vaak 'fumé blanc' genoemd) leveren de beste wijnen.

Een interessant druivenras is er ook de zinfandel, een wat raadselachtige druif omdat niemand zijn herkomst kent. Het is het meest aangeplante ras en daarom beschouwt men hem inmiddels als 'typisch Californisch'. Een systeem als de Franse appellation d'origine contrôlée kent men in Californië niet. Op de etiketten van de betere wijnen geeft men echter wel aan uit welk district ze komen

WenteChardonnay
WenteZinfandel
Wentemerlot
WentePinotNoir
Wentelogo

Chardonnay "Morning Fog"

De wijn is voor 50% gegist in neutraal eiken vaten, de andere helft op inox vaten. Geniet van de goudgele kleur en de aroma's van rode appel, vanille en mooi geïntegreerde houttoetsen. Tevens vallen de citrus en het tropisch fruit op in de neus. In de mond hinten van appel, getoast brood, boter en subtiel hout. Deze Chardonnay is mondvullend met een halflange, verfrissende afdronk.

Zinfandel "Beyer Ranch"

Een intense karmijnrode wijn uit de Livermore regio. Men herkent aroma's van rood en zwart fruit als cassis, braambes en bosbes, maar tevens toetsen van zwarte peper, kruidnagel, terroir en ceder. De wijn werd gedurende een 8 tal maanden gerijpt in zowel Franse als Amerikaanse barriques, waardoor deze heerlijke Zinfandel een ronde mondvullende structuur en afdronk krijgt.

Merlot "Sandstone"

Een intense kersrode wijn uit de regio Arroyo Seco. Men herkent aroma's van rood en zwart fruit als cassis en framboos, maar tevens toetsen van kruidnagel, terroir en ceder. De wijn werd gedurende een 4 tal maanden gerijpt in zowel Franse als Amerikaanse barriques, waardoor deze heerlijke Merlot een ronde mondvullende structuur en afdronk krijgt.

Pinot Noir "Reliz Creek" RESERVE

De wijn heeft een houtlagering van 14 maanden gekregen van gemengde oude en nieuwe vaten. Deze Pinot Noir ruikt naar kersen en vanille met toetsen van getoaste eik, terroir en ceder. In de mond worden de zwarte kersen en vanille gevolgd door zacht fruit en terroir en zachte tannine.

Wentelandschap
item3b1item4b2item4b1item4a1item3a