Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo - Pavia

Puglia - Sicilia

Toscana

Piemonte

SPANJE

Tierra Castilla

Rueda - Rioja

Toro

Catalunya - Utiel-Requena

Ribera del Duero

Castilla y Leon

OOSTENRIJK

Andau

HONGARIJE

Tokaj - Szekszard

ZUID-AFRIKA

Western Cape

Robertson Valley

Stellenbosch

ARGENTINIE

Mendoza

CHILI

Luis Felipe Edwards

Montes Premium Wines

CALIFORNIE

Livermore Valley

PORTUGAL

Porto

Portillo - Bodegas Salentein

De wijnen van Portillo worden, onder regie van Bodegas Salentein, gemaakt in hun nieuwe en uiterst moderne winery. Tijdens de vinificatie wordt een combinatie van moderne en traditionele technieken toegepast, waarna de rijping geschiedt op roestvrij stalen tanks. Mede door de hoge ligging en ouderdom van de wijnstokken resulteert dit in wijnen met een opmerkelijke frisheid en intensiteit. Vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding zijn de Portillo wijnen daardoor uiterst populair.

De wijngaarden voor de wijnen van Portillo liggen in Valle de Uco, nabij Tunuyan, in een rotsachtige omgeving op 1100 meter hoogte, aan de voet van het imposante Andesgebergte in de Argentijnse wijnprovincie Mendoza. De gemiddelde leeftijd van de wijnstokken is meer dan 30 jaar. Alle druiven worden er met de hand geplukt en op gezonde kwaliteit geselecteerd. Door de bijzondere klimatologische eigenschappen met zonnige dagen en koele nachten, 14 graden gemiddeld en een rotsachtige bodem waar het gesteente zorgt voor een perfecte waterdrainage, is het een van de meest geschikte regio's in Zuid-Amerika om kwaliteitswijnen te maken.

Portillo
Salentein
Salentein1
2007 (c) Copyright Webmaster Ago.
mendoza

Argentinië

In Argentinië is het over het algemeen warm en droog - zonder de overvloedige irrigatie vanuit de Andes zouden de meeste Argentijnse wijngaarden slechts met grote moeite kunnen overleven in dit woestijnachtige gebied. Met ongeveer 210.000 hectare neemt het land de vijfde plaats na grote wijnlanden als Italië, Frankrijk, Spanje en de Verenigde Staten.

In een substantieel deel van de wijngaarden wordt nog gewerkt met het pergolasysteem, waarbij de druiven op ooghoogte groeien. Door het warme klimaat en het overvloedig aantal zonne-uren hebben Argentijnse wijnboeren een enorme opbrengst per hectare . In tegenstelling tot wat je hiervan zou verwachten, slagen sommige goede wijnbouwers er in om ondanks deze hoge opbrengsten kwalitatief zeer goede, geconcentreerde druiven te oogsten. Echter wijngaarden met lage rendementen brengen de beste wijnen voort.

item3b1item4b2item4b1item4a1item3a