Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo - Pavia

Puglia - Sicilia

Toscana

Piemonte

SPANJE

Tierra Castilla

Rueda - Rioja

Toro

Catalunya - Utiel-Requena

Ribera del Duero

Castilla y Leon

OOSTENRIJK

Andau

HONGARIJE

Tokaj - Szekszard

ZUID-AFRIKA

Western Cape

Robertson Valley

Stellenbosch

ARGENTINIE

Mendoza

CHILI

Luis Felipe Edwards

Montes Premium Wines

CALIFORNIE

Livermore Valley

PORTUGAL

Porto

LogoGiacomoVico

GIACOMO VICO

 

De kelders van Giacomo Vico in Canale, provincie Cuneo in Noord Italië, dateren zover we weten van het einde van de 19e eeuw. Waarschijnlijk rond 1890, hoewel er geen officiële documenten zijn die getuigen van het exacte jaar. In dat jaar begon hij met het produceren en verkopen van wijn onder zijn eigen naam.

Giacomo begon met het maken van wijnen geteeld in de Roero en Langhe gebieden en verkocht ze voornamelijk in 300 en 350 lt vaten van de wijnmakerij.Vervolgens werden mandflessen ( 54 lt . Glascontainers ) geïntroduceerd en nog later werden de wijnen uiteindelijk gebotteld verkocht.

Uiteindelijk is er besloten om de focus te leggen op kwaliteit en niet op kwantiteit, zoals vandaag de dag nog steeds het geval is. Giacomo ontving spoedig awards in competities in binnen-en buitenland, waaronder een "Gold Medal" op de International Food Fair gehouden in Parijs in 1909. Daarnaast exporteerde hij wijn naar de Verenigde Staten en Argentinië.Toen de zoon van Giacomo, Dario was afgestudeerd volgde hij zijn op vader op in het bedrijf. Hij leerde alle technieken van de wijnhandel, maar Dario had een andere passie. In 1954 is Giacomo gestorven en Dario heeft besloten om de wijnhandel te sluiten.

De zoon van Dario treed vervolgens in 1970 weer in de voetsporen van Giacome. Hij keert terug naar Canale en zet een nieuwe onderneming op.

De geuren van de wijn en platteland begon hun leven opnieuw in te vullen. In 1990 werd een begin gemaakt met de renovatie van de oude gebouwen die werden gebruikt door Giacomo. In 1992 werd er weer wijn verkocht onder de naam van de oorspronkelijke eigenaar. Geïnspireerd door dezelfde geest als Giacomo Vico om alleen wijn te maken van de hoogste kwaliteit met behulp van druiven van de lokale wijngaarden Roero.

BARBERA D'ALBA SUPERIORE BAROLO

baroloschuin
barberadalbasupe1
2007 (c) Copyright Webmaster Ago.
piemonte
item3b1item4b2item4b1item4a1item3a