Wijnhuis
item3b1item4b2item4b1item4a1
item3a
menu2

FRANKRIJK

Champagne

Alsace

Bordeaux

Bourgogne

Côtes du Rhône

Beaujolais

Loire

Sud-Ouest

Languedoc

LUXEMBURG

Moselle

ITALIE

Abruzzo

Puglia

Toscana

Umbria - Campania

Piemonte

ZUID-AFRIKA

Stellenbosch - Paarl

SPANJE

La Mancha

Rioja

Castilla y Leon

Utiel-Requena

NIEUW-ZEELAND

Marlborough

Hawke's Bay

AUSTRALIE

South-Australia

CHILI

San Clemente Valley

Curico Valley

ARGENTINIE

Mendoza

CALIFORNIE

Sonoma - Napa Valley

PORTUGAL

Porto

Stellenrust - Stellenbosch

Stellenrustsauvignon
StellenrustPicalot
Stellenrustcornerstone
2007 (c) Copyright Webmaster Ago.
stellenrust

Zuid-Afrika

Nederlandse kolonisten, onder aanvoering van Jan van Riebeeck, introduceerden ruim drie eeuwen geleden de wijnbouw in Zuid-Afrika. Zeer kenmerkend voor de Zuid-Afrikaanse wijnbouw is de grootschaligheid. De wijnbouw concentreert zich op twee gebieden: het zuidwestelijke kustgebied van de Kaapprovincie, ten noorden en oosten van Kaapstad, en het warmere en drogere gebied van Klein Karroo. Het zuidwestelijke deel van de Kaapprovincie is in kwalitatief en kwantitatief opzicht het meest interessant. Het veruit meest aangeplante druivenras is de witte, uit de Franse Loirevallei afkomstige, chenin blanc, die men aldaar veelal ook aanduidt met 'steen'.

Daarnaast kent men er bekende rassen als chardonnay, sauvignon-blanc, enzovoort. De belangrijkste blauwe druivenrassen zijn cabernet-sauvignon, cinsault, shiraz, pinotage (een typisch Zuid-Afrikaans ras) en tinta barocca. Dit laatste ras wordt gebruikt voor port-achtige wijnen. Qua karakter doen de Zuid-Afrikaanse wijnen sterk aan Franse denken, zeker als ze van Franse druivenrassen zijn gemaakt. Door toepassing van moderne technieken hebben de witte wijnen een verfrissende zuurgraad, terwijl de rode wijnen stevig en soepel zijn.

stellenrustcheninblanc
item3b1item4b2item4b1item4a1item3a